Hage, kindben og kæbe operation

Hvad er formålet med hage, kindben
og kæbe operation?

Ansigtsimplantater kan være med til at skabe balance mellem de strukturelle elementer i ansigtet og dermed give dit ansigtsform et mere harmonisk udtryk. De mest almindeligt anvendte ansigtsimplantater er hage- og kindimplantater. Hvis du f. eks., er generet af vigende hage eller manglende kontur af kinderne, kan du have gavn af en sådan operation.

Hvordan foregår operationen?

Kindimplantater placeres oftest gennem et snit lige under øjenvipperne på nedre øjenlåg eller igennem et snit i mundslimhinden. For hageimplantaters vedkommende, lægges snittet enten inde i mundslimhinden ved bunden af underlæben eller på undersiden af hagen. Operationen foregår i lokal bedøvelse og varer ca. 1 time. Implantaterne er specielt fremstillet af faste materialer, der er fuldt ud kompatible med humant væv, dvs de er fremstillet af materialer der tåles godt af- og er ufarlige for din krop. Efterfølgende anlægges bandage for at holde implantatet på plads indtil den er stabil.

Resultatet

Vil oftest kunne ses med det samme. Dog kan der i de indledende faser være en del hævelse og misfarvning af huden, der hurtigt fortager sig. I nogle tilfælde kan hævelsen vare ved i flere uger – måneder. Hageimplantater øger størrelsen og projektion af hage og kindimplantaterne øger volumen og projektion af kindbenene. Resultatet af operationen er varig.

Komplikationer

Selvom der sjældent opstår problemer, skal man være klar over at der kan opstå komplikationer til operationen så som efterblødning, betændelse, langvarig hævelse. Nogle komplikationer kan behandles straks eller svinde med tiden.