Balleløft

Hvad er formålet med balleløft?

Balleløft (Brazilian butt lift) er populære hos kvinder, der ønsker at fremhæve kurver og skabe en mere harmonisk krop. De fleste vælger balleløft med eget fedt, hvor andre vælger med implantat. Det der skelne imellem fedttransplantation og implantat kan være størrelsen eller holdbarheden. Fedttransplantation kan 30% af fedtet forsvinde, derfor er der ingen garanti på operationen, hvor balleimplantat er en fast resultat. Derudover er fedttransplantation mere sundt for kroppen og har mindre risiko for komplikationer. Balleimplantaterne er fremstillet af halvfast eller fast silikone. De er bløde og naturlige at røre, føles som veltrænet tonet muskulatur, men har større risiko for komplikationer.

Hvordan foregår operationen

Balleløft med eget fedt injicerer kirurgen saltvand iblandet adrenalin, som er karsammentrækkende. Derefter suges fedtet ud gennem små snit i huden på maven, taljen og ryggen ved hjælp af et rør med sugemekanisme. Der suges fra forskellige retninger for at fjerne fedtceller fra flere fedtlag i kroppen, og for at gøre det så jævnt som muligt.

Fedtet opsamles med det injicerede saltvand i en beholder og et nyt snit åbnes under hver balle, for at kunne enjekte fedtet ind i ballerne. Når tilstrækkelig med fedt er suget ud, syes åbningerne igen med enkelte suturer (tråde).

 

Balleimplantater lægges typisk ind igennem et snit i folden mellem balle og baglår eller via et snit i folden mellem ballerne. Plastikkirurgen skaber et hulrum enten under-, eller over den store ballemuskel (gluteus maximus muskel), som kan rumme implantaterne. Man kan ofte kombinere indgrebet med fedtsugning for yderligere at bedre formen på ballerne. Operationen foregår i fuld narkose og varer ca. 2-3 timer.

 

 

Efter operationen

Det er meget almindeligt med smerter, ømhed, følelsesløshed, hævelse og misfarvning af huden de første dage. Smerterne kan behandles med smertestillende medicin. Du kan godt sidde med en BBL-pude, men du må ikke ligge på ryggen de første 2 uger og i denne periode skal du såvidt muligt aflaste området så meget som muligt. Du anbefales brug af dragt (kompressionsbekældning) døgnet rundt i mindst 3 uger.

Komplikationer

Selvom der sjældent opstår problemer, skal man være klar over at der kan opstå komplikationer til operationen så som efterblødning, betændelse, langvarig hævelse. Nogle komplikationer kan behandles straks eller svinde med tiden.