Brystløft

Fakta

  • Alder, fødsler og amning gør, at huden omkring brystet mister sin elasticitet
    • brysterne kan derfor komme til at hænge
  • Brystløft er en kosmetisk operation, hvor man fjerner overskydende hud og brystvæv 
  • Brysterne løftes op til den oprindelige position, hvilket gør, at brystet fremtræder forynget og mere fyldigt
  • Et brystløft giver permanente ar,
    • som kan være røde og hævede i starten
    • men som gradvist bliver mindre synlige over tid

Hvad er formålet?

Hensigten med et brystløft er at stramme huden op, løfte brysterne og give brysterne et yngre udseende. Selvom proceduren ikke øger bryststørrelsen, kan brysterne fremstå som større efter operationen.

Hvordan foregår operationen?

Et brystløft kan minde om brystreduktion, men ved brystløft fjernes intet eller kun lidt brystkirtel- og fedtvæv. Der findes forskellige teknikker for brystløft, men de fleste indebærer anker-teknikken, hvor kirurgen foretager et snit omkring det mørke område ved brystvorten. Derefter går snittet lodret ned og langs den naturlige fold under brystet. Overflødig hud fjernes og derefter flyttes brystvorten med tilhørende nerver og blodårer op til sin nye position. I sjældne tilfælde kan brystløftet udføres ved kun at fjerne hud omkring brystvorten (lille løft). Brystløft udføres i narkose og tager normalt et par timer. Der bruges selvopløslige suturer (tråde). Det er muligt at kombinere brystløft med brystforstørrelse (silikone-implantater).

Efter operationen

Du bør regne med at holde 1-2 ugers fri fra arbejde og undgå fysisk aktivitet i 4-6 uger. For at opnå det bedst mulige resultat, er det vigtigt at bruge en støttende BH eller lignende i op til 6 uger efter operationen. Arrene bør ikke udsættes for sol i et år pga. risikoen for pigmentforandringer. Det kan tage op til et år før arrene er modne og bløde, og det endelige resultat er synligt. Stingene vil være selvopløslige og skal derfor ikke fjernes.

Resultater

Brysterne løftes op til den oprindelige position, hvilket gør, at brystet fremtræder forynget og mere fyldigt. Effekten af indgrebet er vedvarende, men brysterne vil kunne komme til at hænge igen, når man bliver ældre, efter fornyet graviditet og amning, eller ved vægtændringer og for store silikone-implantater.

Bivirkninger

Et brystløft giver permanente ar, som kan være røde og hævede i starten, men som gradvist bliver mindre synlige over tid. Alle brystoperationer giver ar i større eller mindre grad.