Two pack - Six pack operation

Fakta

  • Two pack / Six pack er en anden metode for fedtsugning (liposuction) behandling, som fjerner lokale fedtdepoter på udvalgte områder og former dem som muskler
  • Det er blandt de hyppigst udførte kosmetiske indgreb hvis man ikke ønsker en helt flad mave efter en normal fedtsugning
  • Det er ikke en erstatning for at slanke sig og træning generelt

Hvad er formålet med two pack / six pack?

Formålet med indgrebet er at fjerne lokaliserede fedtansamlinger på kroppen og forme det som muskler, for patienter som har vanskeligheder i at få en trænet udseende. Operationen kan kombineres med fedtsugning af taljen og ryg, for at få en bedre resultat. Det er ikke alle patienter operationen er egnet til. Patienter med meget vægt og løs hud på maven, kan ikke få operationen, derfor kan det ikke sammenlignes med en normal fedtsugning.

Hvordan foregår operationen?

 Plastikkirurgen injicerer saltvand iblandet adrenalin, som er karsammentrækkende. Derefter suges fedtet ud gennem to små snit i maven ved hjælp af et rør med sugemekanisme. Der suges fra forskellige retninger for at fjerne fedtceller fra flere fedtlag i kroppen, og for at gøre det så jævnt som muligt, noget af fedtet lades værre for at forme det som muskler.

Fedtet opsamles med det injicerede saltvand i en beholder. Når tilstrækkelig med fedt er suget ud, syes åbningerne igen med enkelte suturer (tråde). Fedtsugning kan udføres i lokalbedøvelse men i fleste tilfælde sker det i fuld narkose og kan tage fra en til tre timer. 

Efter operationen

Efter operationen får du en dragt/korset (kompressionsbeklædning), som du skal anvende i 2-6 uger. Meningen med dragten er at undgå eventuelle komplikationer og give et bedre kosmetisk resultat. Dette gøres for at undgå ujævnheder og løsthængende hud. Suturene (trådene) er selvopløslige og skal derfor ikke fjernes af kirurgen.

Resultater

Hvis du holder din vægt, kan resultatet vare i lang tid. Der bliver nemlig ikke dannet nye fedtceller, som erstatter dem, som plastikkirurgen har fjernet. Men det udelukker ikke muligheden for, at du får mere fedt på kroppen – størrelsen af hver enkelt tilbageværende fedtcelle kan øges.

Fedtsugning er ikke et alternativ til diæt og træning. Det er ikke en slankemetode og heller ikke en behandling mod appelsinhud. Den kirurgiske teknik fjerner kun underhudsfedt og ikke fedt, som ligger indenfor musklerne eller inde mellem tarmene. Fedtsugning hjælper af den grund kun i begrænset omfang mod mavefedme.

Bivirkninger

Du vil normalt opleve hævelser og misfarvninger i tiden efter indgrebet. Hævelserne er værst de første 1-2 uger, men kan vare i op til 8 uger. Misfarvningerne svinder som regel efter par dage. De fleste er tilbage i let arbejde efter en til to uger. Tung aktivitet som vægtløftning, løb eller aerobics bør undgås den første måned. På den anden side bør du heller ikke sidde stille hele dagen. Gåture kan forhindre blodpropper i benene. Det kan tage 1-3 måneder og nogle få gange et år, før du får det endelige resultat af fedtsugningen. I løbet af denne tid kan du massere de behandlede områder for at udglatte eventuelle ujævnheder. Arrene er som regel små og svinder af sig selv over tid.